You are currently viewing Dagtrip Parijs: Geweest, gezien, genoten. Kortom: grandeur!

Dagtrip Parijs: Geweest, gezien, genoten. Kortom: grandeur!

La vie est belle.. ‘t leven is mooi

Het Franse Parijs. Een stad dat in zowel Europa evenals in de wereld al in een vroeg stadia gezien werd als een centrum van cultuur. Luisterend naar de namen: de stad van de liefde, de lichtstad of de stad van de mode. Allemaal staan ze synoniem voor één stad: Parijs.. want deze veelzijdige stad heeft vele prachtige gezichten. Nu we het over gezichten hebben..voor ons was de dag geslaagd toen we jullie vrolijke gezichten zagen.

Tijdens deze dagtrip zijn wij langs de Sacré-Coeur geweest. Geweest naar de geschiedenis die tot enkele duizenden jaren teruggaat. Want na de Frans-Pruisische oorlog van 1870 werd er voorgesteld om een kerk te bouwen in het heilige hard op de heuvel Montmatre.

We hebben kennis gemaakt met de unieke Parijse cultuur, want hoe erg kan men het Engels taal afweren? Of de vele musea zoals de L’oeuvre. Dit is de grootste museum ter wereld en het herbergt naast de Mona Lisa en de Venus van Milo nog ruim Milo nog ruim 400.000 andere kunstwerken! Iedereen heeft erna de gelegenheid gekregen om flink te gaan shoppen in de stad. Daarna is is natuurlijk de klapper voor de avond bewaard.. het meest flamboyante en symbolische: de verlichte Eiffeltoren.

Schitterende bezienswaardigheden zorgen voor een uniek gevoel als je in Parijs rondloopt. Want rondlopen in de verlichte straten van Champs-Élysées (de PC Hooftstraat van Frankrijk) was echt een verlichting in je ogen maar ook in je portemonnee met topmerken als: Chanel, Benetton en natuurlijk Lanvin. Enig idee hoe je het laatstgenoemde, Lanvin uitspreekt? (Lan-Vaa)

Een greep uit de dag:
*Erdi Esmer die jarig was, bij deze wensen we je nogmaals fijne en gezonde jaren toe!
*Idiris Kurt die €100 vergokte hem (ofja mezelf) wensen we toe om dit niet meer te doen!
*Kompas studenten die het mogelijk maakte om zelfs exchange studenten een mogelijkheid te geven om Parijs te bezichtigen.
*Iemand is tijdens deze romantische trip ten huwelijk gevraagd! We wensen dit koppel het beste toe en iedereen die aanwezig was tijdens deze dagtrip is uitgenodigd voor hun bruiloft!

Bedankjes:
*We willen graag Derya uit Parijs bedanken die fungeerde als ons gids. Merci!
*Daarnaast hebben we het heel leuk gehad met onze charmeur..pardon chauffeur die dus veel meer was dan alleen een chauffeur. Zijn relaxe houding maakt het mogelijk dat we hem vast weer zullen vragen voor de volgende trip!
*Tuncay Yilmaz onze paparazziboy die de allermooiste momenten heeft vereeuwigd!
*Büşra Geçimli en Fidelya Celebi bedankt voor het overheerlijk eten!

En natuurlijk..natuurlijk jullie allen, zonder jullie was ons dit niet gelukt! Met jullie steun, achter ons, zullen we dit soort organisaties blijven doen..

Kompas Studenten