You are currently viewing Dialoogavond slavernijverleden

Dialoogavond slavernijverleden

In samenwerking met IFMSA-VU en Sv. Marula hebben wij een dialoogavond georganiseerd op 2 december over het slavernij verleden. Tijdens deze avond hebben onze gastsprekers van Sv Marula de deelnemers eerst meegenomen in de belangrijke historische gebeurtenissen rondom het slavernij. In de vorm van een tijdlijn hebben zij ons bijgebracht over het ontstaan van het slavernij tot aan de situatie in de moderne tijd.

Hierna zijn we aan tafel gegaan om met zijn allen dialoog te voeren omtrent dit onderwerp aan de hand van stellingen. Er werden algemene stellingen besproken zoals “Rijkdom in Europa is gecreëerd over de rug van anderen. We staan er niet bij stil van wat het allemaal heeft gekost om deze producten vandaag te consumeren.”. Maar ook hele persoonlijke kwesties zoals met de stelling “Beeld je eens uit dat jij uit een bloedlijn zou komen van een slavenhandelaar/tot slaaf gemaakte. Wat doet dat met je?”

Het was een verbindende avond waarin we ondanks de verschillende perspectieven elkaar beter begrepen. Deze leuke en informatieve avond was in gezelschap met hapjes en drankjes.

Bekijk hier de fotos: