You are currently viewing Eric van der Burg Wethouder van A’dam

Eric van der Burg Wethouder van A’dam

  • Post author:
  • Post category:Nieuws

Eric van der Burg Wethouder van A’dam¬†vertelt op 23 april om 19:00u over zijn weg naar succes in het gebouw van Kompas Studenten, Westermarkt 2G, 1016 DK in Amsterdam. Meld je aan via aanmelden@kompasstudenten.nl.

Wie is  Eric van der Burg?
Eric van der Burg is een Nederlands politicus. Hij is op 9 oktober 1965 te Amsterdam. Van der Burg groeide als kind op in Oosterwolde in Friesland. Hij heeft van 1984 tot 1992 Nederlands recht en notarieel recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gestudeerd, maar niet afgemaakt. Van 1990 tot 1991 combineerde Van der Burg zijn studie, dienstplicht als sergeant vuurregelaar bij de stoottroepen in Ermelo en zijn werkzaamheden als stadsdeelraadslid in Amsterdam-Zuidoost; tot hij in mei 2010 wethouder werd was Van der Burg naast zijn politieke werk directeur van verschillende verzorgings- en verpleeghuizen in Amsterdam.

Op zijn zeventiende werd Van der Burg lid van de VVD en bestuurslid in Zuidoost. Van 1992 tot 1997 was hij daar als stadsdeelwethouder verantwoordelijk voor de portefeuille Welzijn & Sport.

In 2001 werd Van der Burg gemeenteraadslid voor de VVD in de Amsterdamse gemeenteraad. In 2004 koos de VVD-fractie Van der Burg als nieuwe fractievoorzitter. Bij de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen in 2006 stond Van der Burg op de derde plek op de VVD-lijst, achter de wethouders Laetitia Griffith en Mark van der Horst. Na de verkiezingen werd hij weer fractievoorzitter.

In 2008 werd Van der Burg voor de derde maal op rij (2006, 2007 en 2008) in de jaarlijkse verkiezing van stadszender AT5 gekozen tot beste Amsterdamse raadslid. Met name zijn kritische en tegelijkertijd constructieve houding werd door de juryleden geprezen. In december 2006 kwam Van der Burg met het voorstel om een Canon van Amsterdam te maken. Inmiddels zijn de vijftig vensters vormgegeven. Op AT5 worden ze in beeld gebracht.

In mei 2010 trad hij aan als wethouder in een college van VVD, PvdA en GroenLinks. In zijn portefeuille heeft Van der Burg onder andere Zorg, Sport, Schiphol, Personeel & Organisatie en Dienstverlening.