You are currently viewing Joost Taverne (VVD) aanwezig bij Kompas Studenten

Joost Taverne (VVD) aanwezig bij Kompas Studenten

Wie is Joost Taverne?
Joost Taverne (Amstelveen, 22 september 1971) is een Nederlands politicus namens de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Na de toetreding van enkele VVD-Tweede Kamerleden tot het kabinet-Rutte, werd Taverne op 26 oktober 2010 beëdigd als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2012 stond Taverne te laag op de lijst om direct verkozen te worden. Hij was in de Kamer woordvoerder staatsrecht, financiering politieke partijen, bestuurs- en procesrecht, auteursrecht en adoptie. (wikipedia)

Op 28 augustus was Joost Taverne (VVD) aanwezig bij Kompas Studenten om over de Nederlandse identiteit en andere zaken te spreken. Als nummer 44 op de lijst van de VVD was het ook van belang voor hem om duidelijk te maken waar hij zelf voor staat. Hij heeft het onder meer makkelijker gemaakt voor ondernemers om door de overheid veroorzaakte schade te verhalen op die overheid.

Een ander speerpunt van hem is het makkelijker maken van stemmen via internet voor Nederlanders die in het buitenland verblijven. Andere onderwerpen die aan de orde kwamen waren de positie van de Raad van State, het dubbele paspoort voor Nederlandse expats en het downloadverbod.