You are currently viewing Lancering ‘Kompas Career Academy’ – Netwerken met zakelijk Nederland

Lancering ‘Kompas Career Academy’ – Netwerken met zakelijk Nederland

Young Global People en Kompas Studenten bieden jong afgestudeerden een kans op een topnetwerk

Kompas Career Academy brengt talent, ervaring en visie op unieke wijze samen!

Je bent een jonge student in of uit de regio Amsterdam met interesse in of banden met een brede culturele insteek of achtergrond. Je studie loopt lekker of je bent net HBO of WO afgestudeerd en het echte leven gaat beginnen. Kom maar op met die wereldveranderende carrière!  Alleen, je weet niet hoe, waar of met wie je deze mooie plannen werkelijkheid moet laten worden? Kompas Career Academy, een breed, internationaal en multicultureel coachingstraject, is dan precies voor jou! We beginnen met een netwerkevent voor jong afgestudeerd toptalent op 10 februari in Amsterdam van 15.30 tot 21.30 uur. Dit event staat in het teken van het koppelen van ervaring aan talent, de kracht van diversiteit spiegelen aan de maatschappij en het enthousiasme voor een gevarieerde business top van BV Nederland in het algemeen.

Kompas Studenten organiseert dit event samen met Young Global People (YGP) en Gemeente Amsterdam.  YGP is de grootste online community voor multicultureel talent in Nederland (www.ygp.nl). Als organisatie bevorderen zij de instroom van hoogopgeleide multiculturele starters (HBO’ers & WO’ers) en young professionals op de arbeidsmarkt. Hiervoor worden regelmatig bijzondere events als inhousedagen, traineeships en masterclasses georganiseerd.

Op 10 februari staat er bij wel een heel bijzondere bijeenkomst op de agenda. “Netwerken met zakelijk Nederland” is een netwerkactiviteit georganiseerd met en door ervaren rolmodellen, speciaal voor jong afgestudeerd multicultureel of mondiaal geïnteresseerd zakentalent en biedt jonge business studenten de kans om op gemoedelijke doch doeltreffende wijze met rolmodellen en recruiters in contact te komen.

Netwerken is essentieel

Tot de missie van Kompas Studenten behoort jonge, ondernemende, nieuwsgierige en leergierige studenten en afgestudeerden te helpen bij de start van een succesvolle carrière. YGP heeft zich middels dit event tot doel gesteld om de jong afgestudeerden uit haar netwerk in contact te brengen met ervaren professionals en recruiters van grote bedrijven. Netwerken is een zeer essentiële vaardigheid voor het werkelijk realiseren van die gewenste bliksemcarrière. Maar hoe bouw je een netwerk op? Wat zijn de do’s en de don’ts? Om daar enig inzicht in te krijgen zal een bezoek aan het eerste event van Kompas Career Academy zeer behulpzaam blijken.

Wat kun je verwachten?

Dit event is erop gericht om net afgestudeerde HBO en WO’er en jonge professionals in contact te brengen met ervaren rolmodellen, hen zakelijke (netwerk) vaardigheden bij te brengen en een start te laten maken met het opbouwen van een netwerk waarin men op een fundamentele manier relaties en connecties kan opdoen. Ook recruiters van gevestigde bedrijven zijn uitgenodigd om deel te nemen om op die manier kennis te maken met de aanwezige studenten en young professionals. Immers, de recruiters zijn degenen die uiteindelijk de banen en de vacatures in hun portefeuille hebben. De rolmodellen kunnen introduceren en verbinden, de recruiters hebben vaak vacatures die per direct vervuld kunnen worden. Zo is het voor alle partijen – net afgestudeerden, young professionals, rolmodellen en recruiters – meer dan voordelig met elkaar in contact te komen.

Samenvattend

  • Een meeting met succesvolle rolmodellen, recruiters, young professionals en studenten
  • Een uitgebreide netwerktraining vooraf met veel praktijkoefeningen
  • Netwerkmeeting met 50 jongeren en 25 coaches
  • Netwerk verhogende aspecten zoals een deelnemerslijst en mogelijkheid tot speeddating.
  • Deelnemers voornamelijk woonachtig zijn in Amsterdam en/of studeren in Amsterdam en/of de intentie hebben om in Amsterdam te studeren/te werken.

Programma

Datum: 10 februari 2015

Inloop: 15.30 -16.00 uur

Training: 16.00 – 18.00 uur

Meeting: 18.00 – 21.30 uur

Locatie: Showroom Infiniti, Schepenbergweg 43, 1105 AS Amsterdam-Zuidoost

Aanmelden: www.kompasstudenten.nl/aanmelden-netwerkevent

Deze meeting stelt alle partijen in staat om op een laagdrempelige manier met elkaar te netwerken. Om dit zo soepel en ongedwongen mogelijk te faciliteren nemen we de volgende stappen;

Verschillende kleuren badges. Kandidaten krijgen een witte badge, recruiters een gele badge en rolmodellen een rode badge.Voorafgaand aan het evenement zullen er aanwezigheidslijsten verstrekt worden. Alle kandidaten moeten hun CV inleveren. Door met elkaar te eten tijdens de meeting wordt er een gemoedelijke sfeer geschapen waarbij er minder druk ligt bij alle partijen.

Dus; show the world you’re smart en bezoek dit gratis en absoluut unieke, diverse en vooruitstrevende business en netwerkevent en geef je carrière de vliegende start die je verdient!