Kompas Studenten heeft vier pilaren die als uitgangspunt dienen bij het organiseren van de activiteiten: Carrière, Maatschappij, Sport en Gezelligheid.

Carrière

Kompas helpt jou bij het opstarten van een succesvolle carrière! Wij helpen jou onder andere met je sollicitatievaardigheden en gesprekstechnieken, maar houden jou ook op de hoogte van verschillende voorlichtingsavonden. Ook heb je bij Kompas de mogelijkheid om in contact te komen met succesvolle ondernemers en op deze manier je netwerk te verbreden. Zo organiseren wij jaarlijks bijvoorbeeld een netwerkbijeenkomst waar recruiters en studenten met elkaar in contact komen.

Maatschappij

Wij vinden maatschappelijke onderwerpen een belangrijk onderdeel van het Amsterdamse studentenleven. Amsterdam is een stad vol met diversiteit (Het schijnt dat Amsterdam meer dan 180 nationaliteiten bevat) Diversiteit kan zorgen voor wrijving, maar vergeet niet dat door wrijving ook glans kan ontstaan! Wij hebben als doel om deze diversiteit als krachtmiddel te gebruiken door tolerantie tegenover elkaar te ontwikkelen, zodat we doormiddel van verbinding, van elkaar kunnen leren, onze krachten kunnen bundelen en elkaars horizon kunnen verbreden. Door middel van lezingen, workshops en debatten proberen we studenten te betrekken bij dit soort maatschappelijke onderwerpen.

Sport

Wij vinden naast de studie, carrière en sociale contacten ook sport een belangrijk onderdeel van het studentenleven. Het geeft studenten nieuwe energie, het is gezond, het is leuk en helpt bij het ontwikkelen van cognitieve vaardigheden. Wij zijn er ook van overtuigd dat sport voor verbinding zorgt tussen (alle) studenten en organiseren hierdoor ook sportieve activiteiten, waar iedereen welkom voor is! Wij hopen in de toekomst samen te werken met sportbonden, andere studentenverenigingen en stichtingen om onze krachten samen te bundelen en al samenwerkend nog grotere en succesvollere events te organiseren.

Gezelligheid

De bovenstaande pilaren zijn van groot belang en wij hopen dat iedereen uit de activiteiten die daaruit voortvloeien veel nut en vermaak haalt. Echter is vermaak, fun, iets wat volgens Kompas Studenten een eigen pilaar verdient. Onder deze pilaar organiseert Kompas Studenten vrijetijdsactiviteiten voor ontspanning en gezelligheid. Hierbij kun je denken aan (dag)trips naar de bekende Europese steden, uiteraard met een Kompas tintje eraan toegevoegd! Daarnaast vinden wij sporten ook belangrijk. Het geeft je nieuwe energie, is gezond en natuurlijk ook erg leuk. Zeker als je het samen kunt doen! Wij organiseren verschillende sportieve activiteiten, waar alle studenten aan mee mogen doen.