Reeks ‘Culture brings together’ – Ebru Workshop

Reeks ‘Culture brings together’ – Ebru Workshop

De cultuurcommissie van Kompas Studenten presenteert een reeks activiteiten onder het motto ‘Culture brings together’. Hiermee willen wij studenten met verschillende achtergronden de gelegenheid bieden om in aanraking te komen met de kunst en gebruiken van andere culturen. De studenten krijgen zodoende de kans om in een kleine gezellige groep inspiratie op te doen uit de kunst van verschillende culturen en hiermee aan de slag te gaan.

De eerste activiteit van de reeks ‘Culture brings together’ zal een Ebru Workshop zijn. Ebru is de kunst om op water te schilderen. Het is een eeuwenoude Turkse kunstvorm die ook bekent staat als marmeren. De Ebru workshop zal worden verzorgd door Dhr. Okan Akin. Uiteraard krijgt iedere deelnemer het gemaakte schilderwerk mee naar huis!

‘Culture brings together’ zal in de toekomst worden voortgezet met een Kalligrafieworkshop en een Hennaworkshop.
Kalligrafie is de kunst van het schoonschrift en wordt in China, Japan en in islamitische culturen nog vaak gebruikt. Met een pen, penseel of zelfs een ganzenveer worden letters tot kunst gemaakt. De henna is een natuurlijk product dat wordt gebruikt voor lichaamsversiering. Het wordt vooral veel gebruikt in Arabische, Afrikaanse en Indische culturen. Echter wordt het daarbuiten ook veel gebruikt als een tijdelijke tatoeage. Tijdens de hennaworkshop kunnen de studenten zelf aan de slag met simpele henna spuiten.

Wil jij deze unieke manier van schilderen ook een keer zelf uitproberen? Hierbij nodigen wij jou van harte uit voor de interactieve Ebru workshop, waarbij je zult kennismaken met de technieken van deze kunst.

De workshop zal plaatsvinden op maandag 14 april (18:00 – 21:00 uur) in het atelier van Dhr. Akin (Tt. Neveritaweg 15-N, 1033 WB Amsterdam-noord)
De prijs voor niet-leden is €7,50 en voor leden geheel gratis!

Word snel lid van Kompas Studenten om gebruik te maken van de ledenkorting.
Lid worden: www.kompasstudenten.nl/aanmelden
Aanmelden Ebru workshop: www.kompasstudenten.nl/ebru-art

Houd ons in de gaten voor de vele leuke workshops die snel zullen volgen en hopelijk tot maandag 14 april!

Close Menu