You are currently viewing Verslag: ‘Lezing Metafysica’

Verslag: ‘Lezing Metafysica’

Op 19 november 2013 heeft er een lezing over ‘metafysica’ plaatsgevonden op de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Het was voor velen een onbekend onderwerp, maar daar is tijdens de lezing verandering in gebracht door Gerard Huige.

Gerard Huige is een ervaren natuurarts en behandelt in zijn praktijk al jarenlang mensen voor zowel psychische als lichamelijke klachten. Hierbij maakt Huige gebruik van natuurlijke geneesmiddelen en behandelwijzen. Dit verschilt dus van de reguliere geneeskunde.

Tijdens de lezing legde Huige uit dat metafysica vraagt naar de aard van het bestaan zoals dat in de verschillende wetenschappelijke verhoudingswijzen tot de werkelijkheid impliciet wordt voorondersteld. Het gaat dus vooral om de vraag wat de werkelijkheid precies inhoudt en wat erbij hoort. Hierbij maakt Huige een onderscheid tussen werelden, waaronder de engelenwereld en de microbenwereld. De microbenwereld bevat de evolutielaag, waarmee alles feitelijk begint. Daartegenover staat de engelenwereld die je alleen kan zien met geestelijke ogen. Wij kunnen deze wereld niet waarnemen, omdat wij dingen bekijken met onze materiële ogen.

Er werd tijdens de lezing ook ingegaan op het belang van voeding. Volgens Huige heeft alles voeding nodig. Zelfs vuur, metaal, hout, steen en natuurlijk de mens. De macrobiotiek is hierbij van belang. Deze leer houdt in dat alles, dus ook voedsel, tegengestelde krachten hebben die met elkaar in evenwicht moeten worden gebracht. Dit betekent bijvoorbeeld dat groenten het beste geblancheerd of gekookt dienen te worden en fruit alleen gegeten moet worden wanneer ze rijp zijn.

Er werd door Huige vele andere tips gegeven over voeding en het was al met al een zeer educatieve en geslaagde lezing!