You are currently viewing Verslag: Lijsttrekkersdebat

Verslag: Lijsttrekkersdebat

Op 19 maart 2014 zijn de gemeenteraadsverkiezingen er weer. Voor studenten hebben wij, in samenwerking met Peritus Network en Stichting Camellia, op maandag 3 maart een lijsttrekkersdebat georganiseerd. Ons doel met het organiseren van het debat was studenten helpen met het maken van een keuze tussen de politieke partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen. In zo’n debat komen immers de standpunten van de verschillende partijen duidelijk naar voren. Waar staan ze voor en wat is hun mening over belangrijke politieke vraagstukken? Welke oplossingen hebben zij in gedachten om de problemen in Amsterdam te kunnen aanpakken?

Dit waren vragen die tijdens het debat beantwoord werden door Pieter Hilhorst (PvdA), Jan Paternotte (D66), Laurens Ivens (SP) en Rutger Groot Wassink (Groenlinks). Tijdens het debat werden ook de aangevoerde stellingen besproken door de lijsttrekkers, waarbij de discussie gelijk al losbarstte toen Laurens Ivens in de aanval ging. Het debat ging met name over studentenzaken, zoals het tekort aan studentenwoningen en de aanpak van ‘huisjesmelkers’. Ook ging het debat over de bevordering van de vrouwenemancipatie.

Het was al met al een levendige discussie, waarbij de standpunten van de partijen duidelijk naar voren kwamen. Na het beantwoorden van vragen uit de zaal en de vraag of de studenten hun keuze hebben gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezing werd het debat afgesloten en was het tijd voor de borrel.

Bekijk in ons fotoalbum de foto’s van deze avond!