You are currently viewing We fly high, met de CEO van Corendon: Atilay!

We fly high, met de CEO van Corendon: Atilay!

Afgelopen week heeft de FSW Loopbaanweek plaatsgevonden, georganiseerd door Faculteitsvereniging EOS en Kompas Studenten. Er werden diverse workshops georganiseerd. Atilay Uslu, CEO van Corendon Airlines, heeft de afsluitende workshop gegeven aan een veertigtal studenten van STIP en Kompas. Deze workshop ging over de weg naar succes in het leven door Atilay Uslu, die zelf ooit is begonnen met een shoarmazaak. Voorafgaand werd het een en ander kort uitgelicht door de dagvoorzitter met als slot de vraag: wie kent Corendon niet? Het antwoord op de vraag wisten we uiteraard allemaal al. Na een daverend applaus was het woord aan Atilay Uslu.

Ondanks zijn hoge aanzien stond daar voor ons een bescheiden, sympathieke man van 45 jaar die graag zijn curieuze levensverhaal wilde toelichten aan de studenten. Zo begon Atilay zijn arbeidsleven als de typische stereotype Turk bij een shoarmazaak die hij had overgenomen van z’n oom. Met enkele, toentertijd duizenden guldens en wat goud en een mooie auto begon Atilay onbewust aan zijn lange weg naar de top. Na het draaien van vele lamskoteletten, en het braden van allerlei grillgerechten wilde toch iets anders. Zijn nieuwe baan als uitsmijter hield hij ook al gauw voor gezien. Atilay besloot om binnen de “Turkse comfortzone” te blijven en daarbij had hij drie keuzes: groenteboer of boekhouder worden, of een reisbureau openen. Hij koos voor het laatstgenoemde en dit werd de allesbeslissende aanleiding voor het opstaan van een nieuwe reus in de vliegtuigbranche: Corendon.

Nadat Atilay zijn verhaal deed volgden nog vele vragen zoals de vraag naar zijn grootste fout, waarop Atilay beantwoordde: “Ik maak elke dag fouten en verkeerde keuzes. Maar daar leren we juist van.” Zijn belangrijkste karaktereigenschap is zijn focus geweest. Deze is aanwezig in alles wat hij doet.